blog

Лазерна епилация на лице

Нежеланото окосмяване по лицето може да бъде източник на неудобство и ниско самочувствие, както за жени, така и за мъже. Лазерната епилация се явява като трайно и ефикасно решение за премахването на фините косъмчета по лицето, предлагайки гладка и сияйна кожа.

Как действа лазерната епилация?


Лазерната епилация използва концентриран лъч светлина, който селективно абсорбира се от пигмента в космения фоликул. Светлината се преобразува в топлина, която унищожава фоликула, предотвратявайки бъдещ растеж на косъма. Съвременните лазери са проектирани да третират само космените фоликули, без да увреждат околната кожа.

Предимства на лазерната епилация на лице


Трайност: Лазерната епилация може да осигури трайно намаляване на окосмяването, в някои случаи до 90%.
Прецизност: Лазерът може да третира фини косъмчета, които са недостъпни за други методи на епилация.
Бързина: Процедурата е сравнително бърза, като сесиите за лице обикновено траят между 10 и 30 минути.
Комфорт: Съвременните лазери предлагат охлаждащи системи, които минимизират дискомфорта по време на процедурата.
Подходяща за чувствителна кожа: Лазерната епилация е щадяща процедура, подходяща за хора с чувствителна кожа.
Безопасност: Когато се извършва от квалифициран дерматолог или козметик, лазерната епилация е безопасна и ефективна процедура.


Какво да очаквате от процедурата?


Преди процедурата е важно да се консултирате с дерматолог или козметик, за да се определи дали лазерната епилация е подходяща за вас. Ще ви бъдат зададени въпроси относно вашата медицинска история, типа кожа и окосмяване. Дерматологът ще ви обясни процедурата и ще ви даде инструкции как да се подготвите за нея.

В деня на процедурата ще ви бъде почистено лицето и ще ви бъдат поставени защитни очила. След това дерматологът ще насочи лазера към зоните, които желаете да бъдат третирани. Може да почувствате леко щипене или парене по време на процедурата.

След процедурата може да има леко зачервяване или подуване, които обикновено изчезват в рамките на няколко часа. Препоръчително е да избягвате излагане на слънце в продължение на няколко дни след процедурата и да използвате слънцезащитен крем с висок фактор.

Колко процедури са необходими?


Броят на необходимите процедури зависи от типа кожа, цвета на косъма и гъстотата на окосмяването. Обикновено са необходими 4-8 сесии, разположени на интервал от 4-6 седмици. След това може да са необходими поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно, за да се поддържат резултатите.

Противопоказания за лазерна епилация на лице:

  • Бременност и кърмене
  • Слънчев загар
  • Активни инфекции на кожата
  • Някои кожни заболявания
  • Фоточувствителност
  • Метални импланти в лицето


Лазерната епилация е ефикасно и трайно решение за премахване на нежеланото окосмяване по лицето. Процедурата е безопасна, бърза и комфортна, и може да ви помогне да се радвате на гладка и сияйна кожа.

Related posts

Вредна ли е лазерната епилация

admin

Виж текущи промоции

X